over ons

Monumenten en molens zijn bakens in het groninger landschap en er is ons er veel aan gelegen dit cultureel erfgoed te bewaken en te bewaren.

Over ons

 

Onze liefde voor monumenten is gestart met de liefde voor molens. Maar is door de jaren heen steeds breder geworden.  

 

Al die expertise zetten wij in voor behoud en restaureren van monumenten. Het voorbereiden en uitvoeren daarvan is een ingewikkeld proces waarbij kennis nodig is op verschillende gebieden: techniek, financiën en kennis van wet- en regelgeving. In ons team is al die deskundigheid aanwezig en zetten wij dat graag in om u te ondersteunen

Onze locatie 

 

In 2021 hebben wij onze nieuwe locatie betrokken. Het voormalige historische gemeentehuis in hartje centrum,  gebouwd in 1907 door architect A.L. van Wissen.  Benieuwd naar ons nieuwe plekje? Kom gerust langs! Hoofdstraat 4W – Winsum

het team

Anne Wieringa

adviseur & projectleider

De adviseur en projectleider zonder toeters en bellen. Hij verricht opnames en geeft bouwkundig advies. Als een spin in het web overziet hij wat er moet gebeuren en regelt het zo nodig ter plekke. Anne is molenaar en voorzitter van de Commissie Instandhouding en Beheer voor technisch adviseurs van molens in de provincie Groningen.

Laura Dijk - Pieterman

Office & ondersteuning

Laura is parttime aanwezig op kantoor voor ondersteuning van alle collega’s met diverse uiteenlopende werkzaamheden, zoals offertes en verslagen uitwerken en versturen, facturen opstellen, agendabeheer, telefoon- en mailverkeer met opdrachtgevers en uitvoerende partijen, diverse administratieve werkzaamheden.

Reint Verkerk

BOUWKUNDIG MEDEWERKER​

De stille kracht op kantoor. Hij maakt bouwkundige tekeningen en levert complete rapportages aan. Hij werkt snel en secuur en staat voor wat hij doet. Zonder hoogtevrees klimt hij in de hoogste molen voor het maken van inspectiefoto’s.

Ben Hut

BOUWKUNDIG MEDEWERKER​

Heeft de opleiding middenkader bouwkunde afgerond. Helpt mee met de inspecties en werkt rapportages uit. Daar waar nodig is, springt Ben bij.  Als jongste van het team heeft een frisse blik op het werk.

Ype Jan Nienhuis

Project medewerker

Projectmedewerker met oog voor detail. Hij doet bouwhistorisch onderzoek en schrijft rapporten. Met gedegen kennis brengt hij het verhaal van de monumenten in kaart. Ype Jan is architectuurhistoricus en genoot zijn opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Vacature

Stagiair

We voelen ons medeverantwoordelijk voor het behoud van molens, ons cultuurhistorisch erfgoed. Daarom krijgt ieder half jaar een student bouwkunde de kans om bij ons kennis te maken met ons werk en uitge­breide en gevarieerde werkervaring op te doen.