over ons

Monumenten en molens zijn bakens in het Groninger landschap en er is ons er veel aan gelegen dit cultureel erfgoed te bewaken en te bewaren.

Over ons

 

Onze liefde voor monumenten is gestart met de liefde voor molens. Maar is door de jaren heen steeds breder geworden.  

 

Al die expertise zetten wij in voor behoud en restaureren van monumenten. Het voorbereiden en uitvoeren daarvan is een ingewikkeld proces waarbij kennis nodig is op verschillende gebieden: techniek, financiën en kennis van wet- en regelgeving. In ons team is al die deskundigheid aanwezig en zetten wij dat graag in om u te ondersteunen

Onze locatie 

 

In 2021 hebben wij onze nieuwe locatie betrokken. Het voormalige historische gemeentehuis in hartje centrum,  gebouwd in 1907 door architect A.L. van Wissen.  Benieuwd naar ons nieuwe plekje? Kom gerust langs! Hoofdstraat W. 4 – Winsum

het team

Anne Wieringa

adviseur & projectleider

Anne is de spin in het web van de organisatie. Hij is een adviseur en projectleider zonder toeters en bellen. Hij heeft over het algemeen het eerste contact met de klant of opdrachtgever, overlegt met hen – net zolang tot de vraag helemaal helder is en er een concreet voorstel geschreven kan worden. Hij verricht opnames en geeft bouwkundig advies. Hij overziet wat er moet gebeuren en regelt het zo nodig ter plekke.

Laura Dijk

Office & ondersteuning

Laura is op kantoor voor ondersteuning van alle collega’s met diverse uiteenlopende werkzaamheden, zoals offertes en verslagen uitwerken en versturen, facturen opstellen, agendabeheer, telefoon- en mailverkeer met opdrachtgevers en uitvoerende partijen, diverse administratieve en facilitaire werkzaamheden.

 

Reint Verkerk

BOUWKUNDIG MEDEWERKER​

Reint is bouwkundig medewerker binnen Wieringa bouwadvies. Als bouwkundige is hij binnen het bedrijf bezig met diverse werkzaamheden waaronder het uitvoeren van inspecties, uitwerken van rapportages, uitwerken van kostenramingen en begrotingen. Reint is creatief, zijn passie ligt bij het uitwerken van 3D impressies en het uitwerken van bouwkundige tekeningen. Ook heeft hij oog voor fotografie. Reint werkt snel en secuur en staat voor wat hij doet. Zonder hoogtevrees klimt hij in de hoogste molen voor het maken van inspectiefoto’s.

Ben Kuipers

BOUWKUNDIG MEDEWERKER​

Ben is bouwkundig medewerker binnen Wieringa bouwadvies. Als bouwkundige is hij binnen het bedrijf bezig met diverse werkzaamheden, waaronder het opstellen van werkomschrijvingen, uitvoeren van inspecties, maken van begrotingen en het uitvoeren van divers tekenwerk.

Ben houdt zich voornamelijk bezig met onderhouds- en restauratieplannen, het opstellen hiervan en bij diverse werkzaamheden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. 

Ype Jan Nienhuis

Adviseur cultureel erfgoed, architectuurhistoricus

Ype Jan is bouwhistoricus met oog voor detail. Hij doet (bouw)historisch onderzoek en schrijft rapporten. Met gedegen kennis, op basis van literatuur- en archiefonderzoek, brengt hij het verhaal van molens en andere monumenten in kaart.

 

Naast onderzoek doen werkt Ype Jan mee aan bouwkundige projecten met betrekking tot monumentaal vastgoed en schrijft hij mee aan (historische) passages voor onderhouds- (SIM) en restauratieplannen.

Vacature

Stagiair

We voelen ons medeverantwoordelijk voor het behoud van molens, ons cultuurhistorisch erfgoed. Daarom krijgt ieder half jaar een student bouwkunde de kans om bij ons kennis te maken met ons werk en uitge­breide en gevarieerde werkervaring op te doen.